В Україні значно зросло споживання електроенергії через спеку: що відомо про графіки

Фото: в Україні значно зросло споживання електроенергії через спеку (Getty Images) Автор: Наталія Гурковська

Через аномальну спеку в Україні зростає споживання електроенергії. Тому обмеження діють протягом всієї доби, введені три і чотири черги відключень.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на «Укренерго».

Як зазначають в «Укренерго», температура перевищує +30 градусів, сьогодні на максимумі споживання на 7% перевищує аналогічний вчорашній показник, 10 липня.

«Тому обленерго застосовують обмеження споживання протягом всієї доби. З 16:00 до 23:00 – для компенсації дефіциту енергії в системі будуть задіяні чотири черги відключень, в інші години — три черги», — попереджають енергетики.

Ситуація зі світлом в Україні

Російські війська здійснили вісім масованих атак по Україні. Окупанти цілеспрямовано обстріляли енергооб’єкти. Через це в енергосистемі виник суттєвий дефіцит.

За даними «Укренерго», було втрачено 9 ГВт виробничої потужності українських електростанцій. Така потужність дорівнює споживанню влітку в пікові години таких європейських країн як Нідерланди або Фінляндія або разом Словаччини та країн Балтії.

Додамо, що енергетики, обмежуючи використання електроенергії в Україні, користуються так званим механізмом черг. Як він працює – читайте у матеріалі.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *