ВАКС ухвалив вирок у справі ексдепутата Тернопільської облради

Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості у справі про вимагання та отримання неправомірної вигоди колишнім депутатом Тернопільської обласної ради.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ВАКС.

“За умовами угоди, обвинувачений беззастережно визнав свою винуватість в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні та зобов’язався перерахувати на підтримку Збройних сил України грошові кошти в розмірі 405 тис грн”, — ідеться у повідомленні.

Крім того, на виконання інших умов угоди, до її затвердження обвинувачений придбав та передав до 4-го механізованого батальйону Окремої Президентської бригади інтерактивну панель SMART Board GX165-V3 та перерахував на підтримку ЗСУ 500 тис. грн.

Ухваленим вироком колишнього депутата Тернопільської облради визнали винуватим у вчиненні нетяжкого кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Засудженому призначили покарання у вигляді штрафу у розмірі чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 68 тис. грн, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, на два роки.

Як повідомлялось, у червні 2023 року Національне антикорупційне бюро України і Спеціалізована антикорупційнаіпрокуратура затримали тодішнього голову Тернопільської облради Михайла Головка і двох заступників начальника Тернопільської обласної військової адміністрації Ігоря Дем’янчука та Ігоря Гайдука. Затримані вимагали близько 2,4 млн грн у підприємця за перераховані його ТОВ кошти за виконані роботи з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *