Ватажкам «ДНР» заочно оголосили підозру за організацію псевдовиборів Путіна

Служба безпеки України заочно оголосила підозру ватажкам терористичного угруповання «ДНР» за організацію псевдовиборів президента Росії на тимчасово захоплених територіях Донецької області.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ. 

Фігурантами є гауляйтер Донецька Денис Пушилін, один із керівників «виборчого штабу» Володимира Путіна Артем Жога й очільник «виборчкому ДНР» Володимир Висоцький.

Ватажкам «ДНР» заочно оголосили підозру за організацію псевдовиборів Путіна

Слідством встановлено, що колаборанти організували масові фальсифікації щодо участі місцевих жителів у фейковому плебісциті. Також вони «звітували» до Москви про нібито максимальну підтримку псевдовиборів з боку населення вказаних територій.

Зловмисники імітували «голоси» на користь Путіна навіть зі зруйнованої Авдіївки. Щоб зробити там видимість «голосування», Пушилін приїхав до міста разом із заступником керівника адміністрації президента РФ Сергієм Кирієнком.

Серед руїн Авдіївки вони зробили для російських медіа зрежисоване відеозвернення нібито місцевих жителів, щоб їх долучили до псевдовиборів.

Жога зі свого боку формував керівний склад загарбницьких «виборчкомів» й особисто контролював підсумки «голосування». Відповідні вказівки він давав Висоцькому, який організовував подворові обходи у супроводі озброєних військових РФ.

Учасники «рейдів» вимагали від людей поставити у фейкових бюлетенях потрібні відмітки.

На підставі зібраних доказів усім трьом фігурантам інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України – колабораційна діяльність.

У зв'язку з перебуванням підозрюваних на тимчасово окупованій території України комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності тривають.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні минулого року суд визнав Пушиліна винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України й колабораціонізмі та призначив йому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *