Вбивство посадовця запорізької мерії у поліції називають складним

До вбивства колишнього директора департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради Максима Денщіка, яке сталося 11 червня, замовники і виконавці ретельно готувалися. Це вбивство складне.

Про це під час брифінгу повідомив начальник ГУНП в Запорізькій області Артем Кисько, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми не всі крапки розставили, слідство триває. На жаль, багато маніпуляцій навколо цього вбивства. Нам протидіють у цьому кримінальному провадженні. Це дуже складне вбивство. У суспільства були сумніви, що поліція розбереться, і вони небезпідставні. Такі вбивства скоюються, щоб їх не розкрили і вбивць не знайшли. Тут була битва професіоналізму. Це була крута робота», — зазначив Кисько.

За словами начальника главку, правоохоронці допитали більш як 2000 осіб під час подворового обходу, 18 людей погодилися співпрацювати і надали свідчення.

«Всі працювали, грандіозний обсяг роботи зроблений. Сотні поліцейських спали по дві години, щоб усе опрацювати», — зазначив він.

Щодо мотивів убивства, то про них ще зарано щось говорити.

Як повідомлялося, 11 червня 2024 року вранці у середмісті Запоріжжя біля під’їзду кілер здійснив п’ять пострілів у 38-річного відстороненого керівника департаменту правового забезпечення міської ради. Від отриманих кульових поранень потерпілий помер в одній з лікарень міста.

Згодом у поліції повідомили, що знайшли ймовірних виконавців злочину. Ними виявилися двоє чоловіків — 21 та 33 років, обидва — жителі інших регіонів країни. Оперативники управління карного розшуку запорізької поліції встановили місцеперебування одного з них та затримали. Він був доправлений у Запоріжжя, де за рішенням суду його взяли під варту. Іншого фігуранта оголосили в розшук.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *