«Величезне розчарування»: Зеленський розкритикував зустріч Моді з Путіним

Зеленський розкритикував Моді за поїздку в РФ / фото president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський розкритикував візит прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді до Москви того дня, коли російська ракета вдарила по дитячій лікарні «Охматдит» у Києві. Він назвав цей візит «величезним розчаруванням».

Як пише CNN, Моді зустрівся з Путіним у його резиденції в Ново-Огарьово під Москвою, тоді як російські ракети впали на українські міста.

Видання зазначило, що індійський прем’єр приїхав до РФ уперше від початку повномасштабного вторгнення Путіна в Україну.

Відео дня

«Це величезне розчарування і руйнівний удар по мирних зусиллях — бачити, як лідер найбільшої у світі демократії обіймає в Москві найкривавішого злочинця у світі в такий день», — написав Зеленський у соцмережі.

Моді не говорив безпосередньо про удари під час зустрічі з Путіним у Кремлі сьогодні, хоча і сказав, що вирішення конфлікту буде досягнуто… через мир і діалог.

«Чи то війна, чи то терор, будь-яка людина, яка вірить у людяність, занепокоєна, коли відбуваються смерті, особливо коли помирають невинні діти», — сказав Моді, сидячи поруч із Путіним.

Видання зазначило, що це були найкритичніші на сьогоднішній день коментарі на адресу російської війни з вуст індійського прем’єра.

«Я запевняю вас і весь світ, що ми виступаємо за мир, і після вчорашньої розмови з моїм другом Путіним у мене з’явилася надія», — поспішив додати Моді.

Удар по Охматдиту

8 липня масштабне бомбардування вразило столицю Київ і такі міста, як Дніпро, Кривий Ріг, Слов’янськ і Краматорськ.

У Києві загинули 37 осіб. Унаслідок удару по київській лікарні «Охматдит» двоє людей загинули і щонайменше 16 дістали поранення.

Ця лікарня є найбільшим дитячим медичним центром України, де лікують найтяжкохворіших дітей.

До теперішнього часу пошуково-рятувальні операції з пошуку людей, які могли опинитися під уламками лікарні, закінчилися.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *