Верховний суд залишив у силі 9-річне ув’язнення чоловіка за смертельну ДТП із військовим

Верховний суд залишив у силі покарання киянину у вигляді 9 років ув’язнення за ДТП із загибеллю військового на блокпосту Хмельниччини.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора, передає Укрінформ.

«Прокурори Офісу генерального прокурора відстояли у Верховному суді вирок мешканцю столиці за порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння (ч. 3 ст. 286-1 ККУ). Засудженому призначено покарання – 9 років позбавлення волі з позбавленням права упродовж аналогічного терміну керувати транспортними засобами», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, прокурори у судах всіх інстанцій довели, що у квітні 2022 року чоловік, рухаючись за кермом вантажівки DAF у нетверезому стані, зіткнувся з бетонною огорожею блокпоста поблизу села Давидківці Хмельницької області.

За інформацією правоохоронців, чоловік наїхав на військовослужбовця і двох добровольців формування Хмельницької міської тергромади №1 «Авангард».

«Потерпілі знаходилися за огорожею. Унаслідок аварії військовий загинув на місці, двоє інших потерпілих отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості. Верховний суд погодився з твердженням прокурора, що призначене покарання є справедливим заходом примусу не лише для виправлення засудженого, а і для попередження таких правопорушень іншими особами», — заявили в ОГП.

Наразі чоловік відбуває призначене судом покарання.

Як повідомляв Укрінформ, подібна ДТП сталася у ніч на 26 травня 2023 року, коли голова Макарівського районного суду (Київська область) Олексій Тандир збив на смерть 23-річного бійця Національної гвардії на блокпосту в столиці. Суддю затримали. 27 травня Вища рада правосуддя надала згоду на його арешт. Експертиза показала, що в момент ДТП Тандир був напідпитку.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *