Вибори в Україні: у ЦВК пояснили часткове відновлення роботи Держреєстру виборців

У ЦВК пояснили, чому частково відновили роботу Державного реєстру виборців / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Центральна виборча комісія (ЦВК) відновила роботу Державного реєстру виборців у частині обліку постійних виборчих дільниць. Про це свідчить відповідна постанова ЦВК від 20 вересня 2024 року. 

Відомо, що роботу держреєстру виборців відновлено в частині обліку виборчих дільниць, які діють на постійній основі. Це є частиною планових робіт технічних робіт, що проводяться щороку, пояснили в управлінні комунікацій та інформаційної політики секретаріату ЦВК у коментарі «Українській правді».

«Це регулярна планова робота, яка виконується постійно. У нас велика кількість внутрішньо переміщених осіб та зруйнованих приміщень. Ми вже раніше здійснювали певні заходи, а тепер настав час оновити інформацію про виборчі дільниці», – наголосили там.

Відео дня

При цьому зазначається, що такі роботи зовсім не означають проведення виборів найближчим часом. Зараз йдеться виключно про планові технічні роботи.

«Подібні заходи відбуваються щороку відповідно до постанов. Головна мета — підготувати базу даних до можливих виборів після закінчення війни. Зараз це лише технічна робота, і про організацію виборів не йдеться», – додали в ЦВК.

Вибори в Україні: ви могли це пропустити

Як відомо, наприкінці жовтня 2023 року в Україні мали б відбутися чергові парламентські вибори, а восени 2024-го – президентські. Проте через повномасштабне вторгнення РФ в Україну вибори не відбулися. Цей процес відклали на невизначений час. 

У липні президент України Володимир Зеленський казав, що якщо мир в Україні не настане в осяжній перспективі, доведеться шукати способи провести вибори в умовах війни. При цьому він додав, що, окрім суто юридичних, є й практичні труднощі в організації справді демократичного виборчого процесу в умовах повномасштабної війни.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *