Відключення світла. Коли будуть діяти графіки в Україні 24 травня

Фото: коли будуть вимикати світло 24 травня (Віталій Носач, РБК-Україна) Автор: Дмитро Левицький

У п’ятницю, 24 травня, графіки відключення світла будуть діяти впродовж всієї доби. Світло будуть вимикати і побутовим, і промисловим споживачам.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву компанії «Укренерго».

«Причина — дощова погода та щільна хмарність у більшості регіонів України, що заважає сонячним електростанціям працювати на максимальній потужності. Відповідно, в енергосистемі й в денні години буде наявний дефіцит електроенергії», — пояснили в компанії.

Об’єкти критичної інфраструктури, які виконують функцію життєзабезпечення населення, обмежувати в електропостачання не будуть.

«Інформацію, коли саме будуть застосовані відключення у вашому регіоні, можна дізнатись у кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах», — додали в «Укренерго».

Відключення світла в Україні

Цієї весни росіяни завдали низку масованих ударів по українській енергетиці. Зокрема, було зруйновано декілька великих ТЕЦ та ТЕС, а також зупинилася робота Дніпровської ГЕС. Через значні пошкодження генерації в Україні виник дефіцит в енергомережі, який вже не може покривати імпорт з-за кордону.

Як попереджали в «Укренерго», відключення світла в Україні можуть тривати влітку, восени, а також взимку. Глава компанії Володимир Кудрицький заявляв, що українців чекає «непроста зима».

Більше про ситуацію в енергосистемі України читайте в інтерв’ю Кудрицького для РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *