Відразу дві жительки Вінниччини взяли участь у всеукраїнському конкурсі «Міс особлива мама України»

Відразу дві мешканки Вінниччини взяли участь у всеукраїнському онлайн-конкурсі «Міс особлива мама України». Серед 77 учасниць з 22 областей опинились наші землячки: Олена Рожко з Піщанки  та Тетяна Матросова із села Студена Піщанського району. Кореспондентці Vin-people вдалось поспілкуватися з однією з них, а саме — з Оленою Рожко, яка отримала титул «Міс казка».

— До участі в конкурсі мене запросила організаторка заходу Оксана Трапані-Гаденко —жінка-волонтерка, яка родом з України, а на даний час проживає в Італії. Це був онлайн-конкурс, який складався з шести турів. На виконання кожного завдання давався тиждень, адже мами, маючи особливих діток, більшість часу приділяють саме їм. Ідея конкурсу — показати, що особливі мами — теж красуні, а не «сірі мишки», і дати зрозуміти мамам, що потрібно іноді приділяти собі час. Хоч небагато, але це чудово, — розповідає Олена.

Олена — мати особливої «сонячної» дівчинки Ангелінки, яка народилась із синдромом Дауна та з народження не має лівої руки. Попри всі негаразди, які випали на долю Олени, вона веде активне життя та відстоює права дітей з інвалідністю, які проживають у сільській місцевості.

— Я вирішила взяти участь одразу, тому що в мене самої жевріє мрія створити такий конкурс у своїй місцевості. І я справді відпочила, відкрила в собі нові риси та зрозуміла, що потрібно справді іноді приділяти час собі. Як кажуть: «любіть себе й вас полюблять оточуючі». Я мама «сонячної» дівчинки Ангелінки, мені 36 років і я роблю все заради своїх дітей, а про себе забуваю. Тут я згадала, що я є і як потрібна своїм рідним. І, звичайно, у сільській місцевості важко з розвитком для особливих діток, але я «мама-вогонь». Так я характеризую себе. Адже якщо потрібно відстояти мою особливу донечку, я «спалахую» і шукаю всі потрібні ідеї, закони. А підтримує мій вогонь любов моїх рідних. Я обожнюю свою «сонячну» донечку й зроблю її життя найквітучішим, — говорить Олена. — Мені неймовірно приємно брати участь у заходах такого формату, адже так я відчуваю підтримку оточення.