Франческо Рівелла / Фото: Jam Press
Хімік працював у компанії від 1952 року.
В Італії помер винахідник Nutella Франческо Рівелла.
Про це повідомляє Need To Know.
Хімік компанії Ferrero пішов із життя у віці 97 років у п'ятницю, 14 лютого.
Він помер за декілька днів до десятої річниці смерті засновника компанії Ferrero Мікеле Ферреро.
Італійські ЗМІ називають Рівеллу «батьком Нутелли», він допоміг створити найвідоміший у світі фундуковий спред.
Він народився в Барбареско і почав працювати в Ferrero 1952 року, ще до того, як компанія стала багатонаціональною. Тоді йому було 25 років, і він щойно отримав ступінь з броматологічної хімії в Турині.
Рівелла працював у «хімічній кімнаті» Ferrero, де народилися деякі з найбільш знакових творінь бренду. Він був частиною команди, відповідальної за вивчення сировини для розроблення нових продуктів. Вони змішували, очищали та дегустували інгредієнти в пошуках ідеальних смаків.
За свою довгу кар'єру Рівелла став старшим менеджером у компанії. Він був правою рукою Мікеле Ферреро, і вони тісно співпрацювали.
Франческо Рівелла / Фото: Jam Press
Рівелла був другом італійсько-єврейського письменника, хіміка, який пережив Голокост, Прімо Леві. Він також був президентом Ордену хіміків П'ємонту.
Після виходу на пенсію він жив в Альбі, де присвятив себе фруктовому господарству і традиційній грі в м'яч паллапуньо.
Рівелла був вдівцем, але залишив після себе трьох синів, доньку та сімох онуків.
Його похорон відбувся 17 лютого в Альбі, де він жив, а поховали Франческо в Барбареско.
Нагадаємо, у Дніпрі померла вчителька Марина Марченко з відомого муралу в Авдіївці. Вона стала прототипом для муралу, який намалювали на розбитій 9-поверхівці, яку місцеві називали «разукрашка».