Вінниччина отримала тест-системи для виявлення COVID-19

Вінниччина отримала тест-системи на COVID-19, яких має вистачити для 1700 досліджень. Про це повідомляють у прес-службі Вінницької ОДА.

За словами в.о. директора державної установи “Вінницький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України” Валентини Зайцевої, на Вінниччину прибули тести для проведення полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) з виявлення коронавірусної інфекції.

Їх має вистачити для проведення 1700 досліджень. Такі дослідження проводить вірусологічна лабораторія обласного лабораторного центру МОЗ, де безпосередньо відбувається діагностика – полімеразна ланцюгова реакція.

Також лікар пояснила, що існує два види тестів на COVID-19: експрес-тести й тестування методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР).

Швидкі тести проводять лише тим, хто хворіє понад 6 днів, адже тоді вже можуть утворитися антитіла до коронавірусу. Тест дає результат за 15 хвилин. Проводити тест раніше немає сенсу, тому що можуть не утворитись антитіла і тест покаже хибний результат. Але і його результат мають підтвердити лабораторно.

(Еще нет голосов, оставьте первым)