Вінниця на крок ближче до отримання офіційного статусу «Громада дружня до дітей та молоді»

Вінниця задекларувала наміри отримати статус «Громада дружня до дітей та молоді». У квітні цього року  виконавчий комітет міськради подав заявку  до дитячого фонду ООН щодо приєднання такої  ініціативи.  Про намір  приєднатися заявили більше 160 українських міст.  Обрали 21.  Серед яких і Вінниця. Меморандум про співпрацю між  вінницькою міською радою  із представництвом дитячого фонду ЮНІСЕФ в Україні уклали сьогодні. Підпис під документом поставили міський голова Сергій Моргунов та  керівник секції соціальної політики ЮНІСЕФ в Україні Артур Айвазов.

“У нас є багато гарних починань, по усіх напрямах, починаючи від води, охорони здоров’я, безпеки,  освіти, соціальної політики. Але ініціатива “Громада дружня до дітей і молоді” –  особлива. Тому, що об’єднує всі  ці блоки”, – зазначив керівник секції соціальної політики ЮНІСЕФ в Україні  Артур Айвазов.

Меморандум окреслює порядок участі Вінниці  у глобальній ініціативі та передбачає надання організаційної та технічної  допомоги з боку ЮНІСЕФ. Документ, зокрема, зобов’язує громаду створювати  більш сприятливе середовище  для розвитку дітей та молоді.

“Ми одні з перших в Україні створили дитячу раду при міському голові, є Вінницька молодіжна рада  і  найголовніше – ми  створили інститут дитячих омбудсменів. І я переконаний, саме  молоді люди є нашим рупором, місточком між молоддю у вирішенні нагальних питань – поточних, стратегічних”, – сказав Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Підписання меморандуму – це перший крок до отримання Вінницею офіційного статусу  «Громада, дружня до дітей та молоді». Він дає можливість  залучити додатково до свого бюджету  1% податків на дохід фізичних осіб, на заходи для розвитку дітей.  Уже наступного року в рамках бюджету громадських ініціатив міський голова  пообіцяв виділити  1 млн. гривень на підтримку меморандуму.

(Еще нет голосов, оставьте первым)