Випущено смартфон у стилі старих Nokia, який легко ремонтується (фото)

HMD випустила смартфон з можливістю самостійного ремонту / фото HMD

Компанія HMD Global, що володіє правами на Nokia, випустила найпотужніший смартфон під власним брендом – Skyline. Він може похвалитися високою ремонтопридатністю, а в плані дизайну нагадує культовий Nokia N9 і смартфони Lumia, пише GSMArena.

Виробник позиціює новинку як пристрій, який можна легко відремонтувати самостійно. Наприклад, замінити екран і акумулятор можна менш ніж за 10 хвилин – достатньо відкрутити один гвинт на задній панелі. Запчастини для ремонту продаватиме iFixit.

Ще одна особливість HMD Skyline – режим «детоксу», під час активації якого блокуються сповіщення і доступ до соцмереж. Працює смартфон під управлінням операційної системи Android 14. Виробник обіцяє два роки оновлення ОС і три роки оновлення безпеки.

Випущено смартфон у стилі старих Nokia, який легко ремонтується (фото)

Телефон доступний у рожевому та чорному кольорі

За начинкою це пристрій середнього класу: OLED-екран на 144 Гц, процесор Snapdragon 7s Gen 2, батарея 4600 мАг із зарядкою 33 Вт, основна камера 108 Мп з OIS і телеоб’єктив на 50 Мп, фронталка теж 50 Мп. Корпус із захистом IP54. Рама зроблена з переробленого алюмінію.

Телефон оцінили в 499 доларів (~20 000 грн), він уже надійшов у продаж у США. Що стосується вартості запчастин, екран обійдеться в $95, задню кришку оцінили в $30, а акумулятор – у $25.

HMD Global продовжує грати на ностальгії користувачів. Нещодавно компанія відродила легендарний апарат Nokia 3210, який отримав камеру, сучасний дизайн і батарею на тиждень. А ще раніше була випущена стильна розкладачка з прозорим корпусом і класичною «змійкою».

Нещодавно культовий бренд HTC теж повернувся з новим смартфоном. Це апарат середньобюджетного класу з великим OLED-екраном і непоганими камерами з ШІ-функціями.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *