Візит Моді до України: у Києві обговорять можливість мирного вирішення конфлікту з РФ

Моді зустрінеться з Зеленським у Києві / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді, візит якого до Києва очікується найближчим часом, планують обговорити можливість вирішення конфлікту з РФ.

Як повідомляє Reuters, прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді у середу заявив, що цього тижня під час свого візиту до Києва «поділиться думками» на мирне вирішення конфлікту між Україною та Росією.

«У середу Моді вирушив до Польщі й в п’ятницю відвідає Київ, що стане першим візитом індійського прем’єр-міністра в Україну з моменту встановлення дипломатичних відносин 30 років тому», — сказано в повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що візит Моді до України відбудеться за кілька тижнів після його візиту до Москви, під час якого він дорікнув російському лідеру Володимиру Путіну в повномасштабному вторгненні в Україну, яке розпочалося у лютому 2022 року.

Моді також зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським минулого місяця під час саміту «Великої сімки» в Італії.

«Як друг і партнер, ми сподіваємося на якнайшвидше повернення миру та стабільності в регіон», — заявив Моді перед своїм від’їздом.

Reuters пише, що Індія неодноразово закликала Україну та Росію використовувати діалог та дипломатію для вирішення своїх розбіжностей.

«Дводенний візит Моді до Росії минулого місяця збігся з летальним ударом по дитячій лікарні в Києві, після чого він сказав Путіну, що смерть невинних дітей була болісною та жахливою, і закликав до вирішення конфлікту. Українські лідери також виступили за те, щоб Індія допомогла відновити зруйновану війною економіку країни», — йдеться у публікації.

Війна в Україні — позиція Індії

Нагадаємо, після повномасштабного вторгнення РФ в Україну країни Заходу засудили Кремль та ввели антиросійські санкції. Індія була однією з країн, які зайняли нейтральну сторону й продовжили торгувати з країною-агресором.

Заступник держсекретаря США Курт Кемпбелл вважає, що Індія планує почати активну участь у війні в Україні

«Я думаю, що ми, найімовірніше, почуємо новини про більш безпосередню участь Індії у справах України. Я вдячний за це. Я думаю, Індія хоче відігравати відповідальну роль на глобальному рівні», — сказав Кемпбелл у сенатському комітеті з міжнародних відносин.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *