Візит Орбана в Україну: з’явилась реакція Кремля

У Путіна відреагували на візит Орбана в Україну / фото УНІАН, Дмитро Ключко

Росія нічого не очікує від поїздки прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до України. Про це заявив речник правителя РФ Путіна Дмитро Пєсков. За його словами, Будапешт не контактував із Москвою перед візитом Орбана до Києва.

«Зрозуміло, що Угорщина, яка стала головувати в цьому періоді в ЄС, повинна виконувати свої функції. Тому в цьому випадку, я думаю, тут будуть превалювати обов’язки в розрізі брюссельських інтересів, а не в розрізі національних інтересів», – зазначив Пєсков.

При цьому речник Путіна назвав Орбана політиком, який «досить жорстко вміє відстоювати інтереси своєї країни».

Відео дня

Візит Віктора Орбана в Україну

У вівторок, 2 липня, угорський прем’єр Орбан прибув до Києва. На зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським сторони говоритили про мир з Росією і про взаємовідносини України та Угорщини.

Зокрема, Орбан зробив Зеленському пропозицію щодо війни з Росією. На його думку, варто подумати над припиненням вогню на лінії фронту для початку перемовин з країною-агресором, з Російською Федерацією.

У свою чергу Зеленський пояснив Орбану, чому потрібно зберігати військову підтримку України на достатньому рівні. Крім того, він нагадав, що нині ведеться робота над умовами для укладення договору про членство України в Євросоюзі.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Вибори у Франції: ультраправі здобувають переконливу перемогу
  • Рютте попрощався і закликав Нідерланди не залишити Україну
  • Зеленський розповів про єдиний прийнятний варіант переговорів із Путіним
  • www.unian.ua

    Leave a Comment

    Добавить комментарий

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *