Внаслідок негоди є знеструмлення у трьох регіонах — Міненерго

В Україні станом на 19 квітня енергетики відновили електропостачання понад 26 тисячам споживачів; внаслідок негоди є знеструмлення на Херсонщині, Сумщині і Полтавщині.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України, передає Укрінформ.

Зокрема, на Херсонщині через негоду знеструмлено майже 4 тисячі точок обліку у 18 населених пунктах. Внаслідок бойових дій в обласному центрі без електропостачання залишаються близько 2,8 тис. абонентів, в області — близько 30 тис. точок обліку у 63 населених пунктах.

У Сумській області внаслідок несприятливих погодних умов відключено 121 абонента. Через бойові дії без електропостачання залишаються знеструмленими 3,6 тис. абонентів у 65 населених пунктах.

На Полтавщині через негоду знеструмлено понад 100 абонентів.

Енергетики на Дніпропетровщині заживили 1,7 тис. споживачів, які знеструмлювались через бойові дії, водночас внаслідок нових обстрілів без електропостачання 2,6 тис. абонентів.

У Донецькій області за добу енергетики повернули світло понад 7 тис. абонентів, знеструмлено через бойові дії 5,6 тис. абонентів у 15 н. п. Всього в області без світла залишаються 47,3 тис. точок обліку в 90 н. п.

Внаслідок бойових дій у Запорізькій області без електропостачання 3,7 тис. абонентів у 50 населених пунктах, а на Чернігівщині — 1,4 тис. споживачів у 26 населених пунктах.

На Харківщині енергетики відновили електропостачання 1,3 тис. домогосподарств, які залишалися без світла через бойові дії. Є нові пошкодження електромереж у 2 населених пунктах. В області знеструмлено 22,5 тис. точок обліку. Діють мережеві обмеження споживання для близько 203 тис. споживачів.

Як повідомляв Укрінформ, в енергосистемі України 19 квітня наявний дефіцит електроенергії: НЕК «Укренерго» залучив аварійну допомогу і попередив, що для промисловості можуть застосувати графіки відключень.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *