ВР проголосувала за скасування переведення годинника в Україні з зимового на літній час

Парламент підтримав важливе рішення щодо переведення годинників / фото УНІАН, Денис Прядко

Верховна Рада проголосувала за скасування переведення часу з зимового на літній в Україні.

Про це повідомив народний депутат від «Голосу» Ярослав Железняк у своєму Telegram. За його словами, рішення підтримав 261 нардеп. «Парламент прийняв законопроект №4201 про відміну переведення часу в Україні з зимового на літній. Тобто в цьому році ми ще в останню неділю (27-го) жовтня переведемо стрілки на зимовий час і далі вже переведення на літній час з 2025-го та далі не буде», — поінформував депутат.

Відео дня

Важливі новини України — що треба знати

Як повідомляв УНІАН, у березні 2021 року Рада ухвалила в першому читанні проект закону «Про обчислення часу в Україні» (№4201). Законопроектом передбачалося встановлення й закріплення на території України єдиного київського часу та відмова від подальшого сезонного переведення стрілок годинників.

Тодішній перший заступник голови ВР Руслан Стефанчук, який є автором законопроекту, зазначив, що перехід на літній чи зимовий час негативно впливає на стан здоров’я громадян. Він також підкреслив, що твердження, мовляв, переведення стрілок годинників допомагає енергозбереженню, є міфом.

11 липня Железняк заявив, що на найближчому пленарному тижні Верховна Рада може розглянути у другому читанні законопроект, який передбачає скасування в Україні переходу з літнього на зимовий час і навпаки.

У Telegram-каналі він повідомив, що «згідно попереднього порядку денного, на найближчому пленарному тижні Рада розгляне вже у другому читанні законопроект спікера №4201, який передбачає скасування в Україні переходу з літнього на зимовий час і навпаки».

Вас также могут заинтересовать новости:

  • «Путінський кріпак»: «Дзядзька» із ЗСУ попередив про загрозу Україні через Лукашенка
  • Катастрофічна атака РФ під Куп’янськом: Forbes повідомив про провал ворога
  • Чи здатна РФ зібрати сили на спроби вторгнення у дві області України: у ЗСУ дали відповідь
  • www.unian.ua

    Leave a Comment

    Добавить комментарий

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *