Windows позбудеться ще одного культового компонента, який був з нами 30 років

Microsoft скоро видалить «Панель управління» з Windows / фото Microsoft

Компанія Microsoft продовжує впроваджувати в Windows 11 нові функції, водночас позбуваючись старих, які, на думку розробників, уже вичерпали свою актуальність і мають поступитися місцем більш сучасним додаткам. Чергове нововведення торкнеться «Панелі управління», настільки ж звичної користувачам, як і меню «Пуск».

Уперше чутки про відмову від «Панелі управління» з’явилися ще в 2011 році з виходом Windows 8, але досі один із найстаріших компонентів продовжував існувати. Тепер на сайті підтримки Microsoft з’явився запис, в якому сказано, що незабаром від «Панелі управління» в Windows позбудуться.

Як пояснили в компанії, «Панель управління», як і раніше, існує завдяки певним факторам, пов’язаним із доступом до деяких підрозділів, які поки що не були перенесені. І рекомендує використовувати замість нього додаток «Параметри», який пропонує більш сучасний і оптимізований інтерфейс.

Відео дня

Нагадаємо, «Панель управління» вперше з’явилася в Windows 1985 року з виходом OC версії 1.0 Раніше до списку застарілих продуктів потрапили утиліти Paint 3D і WordPad, а також легендарна кнопка «Пуск».

Windows позбудеться ще одного культового компонента, який був з нами 30 років

Додаток «Параметри Windows» замінить Панель управління / фото XDA Develioers

Як уже повідомляв УНІАН, Microsoft через майже 30 років прибрала з Windows дратівливе обмеження на розмір розділів FAT32 у 32 ГБ. Тепер ліміт обсягу збільшили до 2 терабайт, але тільки під час форматування диска через командний рядок.

До речі, якщо ви відкладали наступний апдейт Windows, зараз саме час його встановити. У рамках серпневого «вівторка оновлень» Microsoft виявила і вже виправила 90 вразливостей в операційних системах Windows 10 і 11.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *