У AirPods наступного покоління з’являться «очі»: що придумала Apple

Вихід AirPods з ІЧ-камерами відбудеться не раніше 2026 року / Скриншот

Авторитетний інформатор Мін-Чі Куо, відомий своїми точними інсайдами про нові пристрої Apple, повідомляє, що компанія має намір додати в AirPods інфрачервоні камери, вбудовані в кожен вкладиш.

Що стосується їхнього призначення, то вони будуть потрібні не для створення фото, а для поліпшення звучання. Передбачається, що це будуть ІЧ-датчики, подібні до тих, які використовуються в системі Face ID в iPhone.

З появою «очей» AirPods отримають нові жести для управління, якісніше просторове звучання, а також поліпшену спільну роботу з Vision Pro і майбутніми гарнітурами Apple. Наприклад, якщо під час перегляду AR-фільму користувач поверне голову в певному напрямку, звук на нових AirPods у цьому напрямку посилюватиметься для відчуття простору навколо.

Відео дня

Випуск таких навушників відбудеться 2026 року, а постачальником компонентів стане Foxconn, говорить джерело. Не виключено, що нова функція буде доступна тільки на AirPods Pro.

Нагадаємо, що цього року до виходу очікуються тільки базові AirPods (4-го покоління). У ранніх повідомленнях йшлося, що компанія має намір розширити асортимент бездротових навушників випуском супербюджетної моделі.

Раніше в мережу «злили» всі новинки Apple до 2028 року. Судячи з усього, купертинівці так і не відмовилися від ідеї випуску складаного смартфона, але його доведеться почекати кілька років.

А тим часом до релізу iPhone 16 залишилося кілька місяців. Якщо вірити витокам, Pro-моделі отримають серйозний апгрейд екрана і камери, тоді як більш дешеві моделі оснастять вертикальними камерами і кнопкою «Дія».

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *