У Британії суд розгляне екстрадицію нардепа-втікача Дмитрука, — The Indepentent

Також Дмитрук запевнив, що немає ніяких особистих проблем з президентом Зеленським / скриншот з відео

Народний депутат Артем Дмитрук заявив, що йому довелося втекти з України через свою опозицію щодо закону, який спрямований на закриття Української Православної Церкви (Московського патріархату). Про це він сказав для британського видання The Independent. 

Відомо, що наразі нардеп, який переховується в Лондоні, повинен з’явитися в суді, аби оскаржити запит на екстрадицію, яку подав український уряд. 

«Запит на екстрадицію ґрунтується на звинуваченнях у «хуліганстві» після інциденту, в якому він брав участь у 2020 році, коли намагався прорватися на політичну зустріч. Депутат втік до Великої Британії у драматичному стилі: взявши таксі до молдовського кордону, потрапив до країни через ліси, вилетівши до Італії, а потім до Лондона, де у нього є сім’я», — нагадали у виданні.

Відео дня

Водночас у Вестмінстерському магістратському суді Дмитрук буде наголошувати, що він є «жертвою політичних репресій з боку уряду Зеленського» через свою підтримку УПЦ МП, зазначили журналісти.

Для The Independent депутат сказав, що уряд Великої Британії забезпечив йому безпеку з того часу, як він втік з України в серпні. 

«Зараз відбувається політичне переслідування проти мене і моєї сім’ї, проти мене самого за мої політичні погляди і мою підтримку УПЦ. У мене немає ніяких особистих проблем із Зеленським. Просто політика, з якою я не згоден, на мою думку, негативно впливає на моїх виборців», — наголосив політик перед слуханням. 

Дмитрук додав, що начебто переслідування УПЦ МП є неправильним, адже, за його словами, священники служать на передовій у війні проти РФ. 

«Зараз у нас є священники з нашої Церкви, які перебувають на передовій. Вони там служать. Вони забирають поранених. Вони благословляють їх», — підкреслив нардеп. 

Справа нардепа Дмитрука — останні новини

Раніше народний депутат Артем Дмитрук особисто розповів, як він втік з України. Він заявив, що причиною втечі стали погрози вбивством. За його словами, він також помітив за собою стеження. 

«Була вже пікова ситуація, коли переслідування за мною та моєю сім′єю набрало максимальні оберти, мене просто хотіли ліквідувати, вказівка була дана з Офісу президента, за мною вже довгий час, декілька місяців стежили спецслужби України, і організовані злочинні групи, це підтвердили, власне, вони самі. Це було все абсолютно незаконним… Я це бачив та знав», — розповів він в інтерв’ю на каналі одеського юриста Тараса Никифорчука.

Водночас у Державному бюро розслідувань України пояснили, чому не затримали Дмитрука до його втечі з країни. У відомстві наголосили, що тоді у слідства не було законних підстав для того, «щоб убезпечити, затримати й цей план по втечі довести до провалу».

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *