У центрі зайнятості на Тернопільщині запрацювало «єдине вікно» для соціально вразливих громадян

У Тернопільському обласному центрі зайнятості створили "єдине вікно" для надання послуг ветеранам, внутрішньо переміщеним особам та людям з інвалідністю.

Про це повідомляє у Фейсбуці Тернопільська ОВА, передає Укрінформ.

"Від 13 травня у Тернопільському обласному центрі зайнятості відкривається "єдине вікно" для надання послуг соціально вразливим категоріям населення", — йдеться у повідомленні.

Ветеранам, внутрішнім переселенцям, людям з інвалідністю надаватимуть консультації щодо можливостей отримати житло, гуманітарну та матеріальну, психологічну допомогу, реабілітацію та супровід у працевлаштуванні.

Також тут можна буде дізнатися про гранти для розвитку й започаткування власної справи, одержати консультації щодо правової допомоги та допомоги у відновленні документів, надання соцвиплат і компенсацій.

Зазначається, що Тернопільський обласний центр зайнятості уклав угоди чи меморандуми про співпрацю з більш як 20 громадськими, волонтерськими, благодійними, профспілковими та іншими організаціями, аби якісно надавати послуги з працевлаштування, професійного навчання, розвитку та запровадження бізнесу.

Крім того, у центрі зайнятості визначено окремих кар’єрних радників, які разом з клієнтом вибудовують план та переліки потрібних послуг. Кожен із таких радників — кваліфікований працівник, який проходив навчання чи брав участь у тренінгах щодо роботи з уразливими категоріями населення.

Як повідомляв Укрінформ, Чортківська громада Тернопільщини у межах міжнародного проєкту отримає €120 тисяч, за які зможе обрати на вибір речі чи обладнання для сфери освіти, медицини, енергозбереження.

Фото з відкритих джерел

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *