У Часовому Яру залишаються ще 530 людей, заїхати в місто майже неможливо — ОВА

У місті Часів Яр Донецької області залишаються ще 530 людей, але через постійні ворожі обстріли всіх доріг заїхати в нього майже неможливо.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі національного телемарафону «Єдині новини» сказав начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

«530 людей залишилося у місті Часів Яр. Було там за останні три тижні біля тисячі, а це ті люди (що залишаються у місті – ред.), які не хотіли виїжджати. Зараз заїхати в Часів Яр майже неможливо, тому що всі дороги прострілюються ворогом повністю і ствольною артилерією, і дронами», — зазначив очільник області.

Він додав, що росіяни чітко відслідковують, коли заїжджають наші евакуаційні колони, щоб забрати людей, і «на жаль, вони їх теж постійно обстрілюють».

Філашкін запевнив, що з Часового Яру всіх дітей вивезли.

Як повідомлялося, в Донецькій області російські загарбники з грудня 2023 року посилили обстріли населених пунктів, тому вирішено продовжити обов’язкову евакуацію населення.

На території Донеччини на початок червня 2024 року залишалося близько 472 тис. мешканців. Від початку повномасштабного вторгнення РФ у безпечні регіони з Донецької області евакуйовано понад 1,4 млн людей, з них майже 170 тис. дітей.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *