У Чернівцях на березі Прута знайшли звалище заражених чумою туш свиней

У Чернівцях на березі річки Прут виявили звалище тушок тварин, які були інфіковані африканською чумою свиней. За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Про це у Фейсбуці повідомила Чернівецька обласна прокуратура, передає Укрінформ. h

"За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької окружної прокуратури зареєстровано кримінальне провадження за фактом облаштування так званого "звалища" інфікованих тушок свиней на березі річки Прут у Чернівцях", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли за ч. 1 ст. 325 ККУ (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням).

У коментарі кореспонденту Укрінформу начальниця управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області Анжела Косован підтвердила, що у відібраних на місці знахідки зразках свинних частин туш виявили вірус африканської чуми свиней. Сьогодні з цього приводу планують провести державну надзвичайну протиепізоотичну комісію.

Там фахівці вирішуватимуть, які заходи варто вжити, щоб уникнути можливого поширення інфекції африканської чуми свиней. Також визначать зони нагляду та спостереження.

Наразі у Держпродспоживслужбі заборонили відвідування людей та в'їзд транспорту на територію виявлення інфікованих решток тварин. Також проводять облік свиней різних категорій поблизу виявленого місця.

А в разі виявлення хворих та з підозрою на захворювання свиней, тварин ізолюють у тому ж приміщенні, де вони перебували, не допустять будь-які перегрупування тварин, припинять забій і реалізацію м'яса тварин, не допустять вивезення туш свиней, м'яса та продуктів сировини із них за межі населеного пункту.

Якою широкою буде зона карантину, визначать на відповідній комісії.

Як повідомлялося, раніше на Харківщині виявили чуму свиней.

Фото: t.me/s/goodchernivtsi

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *