У Чернівцях презентували план розбудови шести прикордонних пунктів із Румунією

Шість пунктів пропуску через українсько-румунський кордон, що знаходяться на території Чернівецької області, увійшли до Генерального плану розвитку прикордонної інфраструктури на автомобільних пунктах перетину кордону, який розробили Україна та Румунія.

Про це повідомив начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Спільну українсько-румунську стратегію щодо розбудови митно-прикордонної інфраструктури презентували у Чернівцях. До генерального плану внесли 14 пунктів пропуску", — написав Запаранюк.

Проєкт покликаний збільшити товарообіг, експортно-імпортні операції, пасажиропотік між Україною та країнами Європейського Союзу. У плані визначили пріоритетність об'єктів. Зокрема пункти пропуску "Порубне — Сірет" і "Біла Криниця – Клімеуць" визначені як об'єкти вищої пріоритетності, "Дяківці- Раковець" та "Красноїльськ — Вікову де Сус" — середньої. "Шепіт- Ізвоареле Сучевей", "Руська — Ульма" — об'єкти з меншою пріоритетністю.

За його словами, першочерговою є реконструкція пунктів пропуску, які вже працюють. Так, розширення пункту перетину кордону "Порубне — Сірет" дозволить збільшити на 20% вантажопотік і на 40% пасажиропотік. Для фінансування планують залучити міжнародних партнерів і донорів.

Як повідомляв Укрінформ, реконструкція МАПП «Порубне — Сірет» на кордоні з Румунією значно підсилює транзитні можливості Чернівецької області.

Фото: Руслан Запаранюк / Телеграм

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *