У Чернівцях затримали трьох агентів РФ, які влаштували підпали на об’єктах Укрзалізниці

Відео У Чернівцях правоохоронці затримали трьох паліїв, які на замовлення російських спецслужб готували серію підпалів на об’єктах "Укрзалізниці".

Про це повідомила СБУ, передає Укрінформ.

Відео: Національна поліція

Двоє затриманих виявилися рідними братами, третій — їхнім спільним знайомим.

Російська спецслужба завербувала зловмисників через телеграм-канали, де ті шукали легкого заробітку.

Встановлено, що спочатку підривною діяльністю займалися лише брати. На початку вересня на них вийшов російський куратор і дав «тестове» завдання: за невелику винагороду зробити сім провокативних графіті на різних вулицях Чернівців. Після цього він запропонував «серйознішу» роботу — підпалювати релейні шафи, щоб зірвати рух залізницею в регіоні.

Брати самостійно вчинили перший підпал, а на другий — залучили свого знайомого безробітного чернівчанина. Усі подальші підпали планували здійснювати втрьох.

СБУ спільно із Національною поліцією затримали зловмисників по гарячих слідах. Під час обшуків у помешканнях фігурантів вилучили мобільні телефони з доказами підривної діяльності на користь Росії.

Затриманим оголосили підозру за ч. 2 ст. 28 і ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України — диверсія, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану.

Підозрювані перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення.

Як повідомляв Укрінформ, у Краматорську Донецької області правохоронці затримали 16-річного хлопця, який на замовлення росіян палив автомобілі українських захисників.

Фото: СБУ

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *