У Держдепі висміяли скарги Кремля на погрози з боку Заходу

Держдеп запевнив Україну в підтримці / фото Flickr/tom.arthur

США підтримуватимуть Україну «всіма можливими способами» в її прагненні визначати своє майбутнє.

Про це заявив представник Держдепартаменту Метью Міллер, передає Голос Америки. «Ми вважаємо, що Україна має бути в авангарді будь-якої дипломатії, спрямованої на припинення війни, тому що саме ця країна є жертвою агресії. Це їхня територія окупована, їхніх людей вбивають у війні, яку вони не починали, але від якої страждають уже фактично 10 років», — заявив дипломат.

Представник Держдепу назвав «неправомірною точкою зору» висловлювання Лаврова про те, що політичне і дипломатичне врегулювання війни в Україні «повинно супроводжуватися конкретними кроками зі зняття загроз Російській Федерації, які походять із західного, євро-атлантичного напрямку».

Відео дня

Він зазначив, що Росії ніхто не погрожував, «ні до вторгнення в Україну 2014 року, ні до повномасштабного вторгнення 2022 року». Він висловив думку, що РФ «бачить загрозу в тому, що на її кордонах функціонує демократія».

«Військової загрози не було. Ніхто не погрожував захопити російську територію, тому ми відкидаємо таку точку зору і продовжуватимемо працювати з нашими українськими партнерами над остаточним завершенням цього конфлікту справедливим миром — не просто миром, а справедливим і міцним миром», — запевнив представник Держдепу.

Міллер висловив сподівання, що Китай як стратегічний партнер росіян зможе зіграти «більш продуктивну роль» у припиненні війни.

«Це має бути роль, яка визнає, хто є агресором, а хто — жертвою. Коли ми напряму спілкувалися з китайським урядом, ішлося не просто про досягнення миру заради миру, а про досягнення миру, який був би справедливим і міцним», — констатував дипломат.

США та Україна

У Держдепартаменті обговорюють із Києвом можливість зняття обмежень на застосування американської далекобійної зброї для ударів по території РФ, повідомив нещодавно заступник помічника Держсекретаря США Кріс Сміт.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *