У Дніпрі затримали блогера, який який «зливав» геолокації ЗСУ

Служба безпеки України затримала у Дніпрі 36-річного блогера, який шпигував за Силами оборони, збирав координати територіальних центрів комплектування та соцпідтримки та публічно закликав до захоплення української влади.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

Навесні 2024 року зловмисник написав повідомлення у російський чат-бот, де запропонував свою допомогу.

Після отримання зворотного зв’язку від росіян він почав збирати розвіддані про дислокацію та переміщення Сил оборони у Дніпрі.

Основну увагу інформатор звертав на місця найбільшого зосередження особового складу та військової техніки Збройних сил України.

У Дніпрі затримали блогера, який який «зливав» геолокації ЗСУ

Крім того, ворога цікавили координати місцевих ТЦК та логістичних баз українських захисників, а також актуальна інформація про наслідки російських атак.

Для збору інформації житель Дніпра їздив містом та відслідковував потрібні йому локації.

Одночасно блогер записував стріми, в яких виступав на підтримку загарбників та закликав до насильницького захоплення влади в Україні.

Деструктивні відео він викладав під псевдонімом на власному каналі у відеохостингу ютуб.

Співробітники СБУ своєчасно викрили фігуранта, поетапно задокументували його розвідувально-підривну діяльність і затримали.

Під час обшуку в помешканні затриманого були вилучені чорнові записи, комп’ютер та мобільний телефон, які він використовував для співпраці з росіянами.

Слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність), ч. 2 ст. 109 (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади) та ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 15 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, контррозвідка СБУ за сприяння керівництва Державної прикордонної служби України викрила прикордонника, який збирав для ФСБ РФ інформацію про Сили оборони на кордоні Волинської області з Білоруссю.

Фото: СБУ

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *