У двох локаціях Тернополя досі фіксують перевищення рівня хлору у 2,5 раза

У Тернополі та околицях фахівці обласного центру контролю та профілактики хвороб провели заміри якості повітря у 11 локаціях і виявили лише у 2 локаціях перевищення концентрації хлору у повітрі у 2,5 раза.

Про це повідомила генеральна директорка ДУ "Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" під час брифінгу в ОВА.

"Фахівці обласного центру контролю та профілактики хвороб провели заміри у 11 локаціях і виявили лише у 2 локаціях перевищення концентрації хлору у повітрі у 2,5 раза. Це точки поблизу тернопільського ставу. Це природне явище, адже водойма знаходиться у більш низькій частині міста і хлор зв'язується з водою, тому є така концентрація", — зазначила Чайчук.

За її інформацією, у інших локаціях концентрація хлору і соляної кислоти в нормі або приходить до норми.

У Тернопільській області працюють 4 бригади фахівців, які відстежують стан води, ґрунту та повітря. До кінця дня вони нададуть нові дані жителям міста.

Чайчук також зазначила, що показники стану питної води відповідають вимогам, радіаційний фон на території області і у місті Тернополі в нормі.

Щодо купання у тернопільському ставі, то тут посадовиця порадила утримуватися від купання 1-2 дні, адже вода притягує хлор. Однак зазначила, що фахівці постійно перевіряють стан води у водоймі і вона відповідає нормі.

Як повідомляв Укрінформ, у Тернополі досі фіксують перевищення вмісту хлору і соляної кислоти у повітрі.

Фото: Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *