У двох районах Полтавщини виявили африканську чуму свиней

У тушах померлих свиней, знайдених поблизу двох сіл Полтавського і Кременчуцького районів, виявили віруси АЧС.

Про це Полтавська обласна військова адміністрація повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«У селі Орлик Полтавського району на смітнику та у селі Комендантівка Кременчуцького району на території лісових насаджень поблизу села виявлено загиблих свійських свиней. Згідно зі звітами Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби про результати досліджень, у патологічному матеріалі, відібраному від загиблих свиней, виявлено ДНК вірусу африканської чуми свиней в обох випадках», — ідеться в повідомленні.

Фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області ініційовано проведення засідань місцевих державних надзвичайних протиепізоотичних комісій з метою встановлення карантину на інфікованих об’єктах щодо африканської чуми свиней та затвердження плану заходів з локалізації та ліквідації захворювання.

З метою запобігання розповсюдженню АЧС на інші території у неблагополучному пункті та карантинних зонах (захисту та нагляду) запроваджені заходи відповідно до «Інструкції щодо профілактики та боротьби з АЧС.

Зазначається, що на сьогодні відсутні ветеринарні препарати для лікування і профілактики АЧС, тому основним заходом з профілактики є дотримання власниками тварин біобезпеки.

При цьому у переліку заходів не згадується про встановлення карантину і масовий забій підозрілих тварин.

Як повідомляв Укрінформ, у Чернівцях на березі річки Прут виявили звалище тушок тварин, які були інфіковані африканською чумою свиней.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *