У Харкові й області зафіксували близько 40 підпалів авто військових — Синєгубов

Російські спецслужби вербують неповнолітніх з Харкова та області для підпалів автомобілів військовослужбовців.

Про це повідомив в ефірі телемарафону “Єдині новини” начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

“У Харкові та області зафіксовано близько 40 випадків підпалів авто військових. Ці злочини розкриті. Поліція встановила особи всіх паліїв. Це переважно молодь віком від 12 до 18 років. Вони через Telegram-канали отримують повідомлення від спецслужб РФ, які пропонують за винагороду здійснити підпал того чи іншого об'єкта. За це обіцяють від 20 до 40 тис. грн”, — сказав Синєгубов.

Він закликав батьків бути уважнішими до безпеки дітей в соціальних мережах, аби захистити їх від російської пропаганди та втягування в злочинну діяльність.

Водночас у пресслужбах облдержадміністрації та обласної поліції кореспонденту Укрінформу поки не уточнили, протягом якого періоду відбувалися вказані підпали.

30 липня поліція повідомила про затримання 18-річного хлопця за підозрою в підпалі автомобіля військового у Харкові.

Як повідомлялося, станом на 16 липня, в Україні від початку 2024 року кримінальна поліція затримала 132 людей за фактами підпалу транспортних засобів.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *