У Харкові найближчим часом можуть зняти мережеві обмеження — Кудрицький

Енергетики уже найближчим часом можуть зняти мережеві обмеження для Харкова, але за умови відсутності нових російських атак.

Про це повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький під час пресконференції у Медіацентрі Україна — Укрінформ.

За його словами, магістральна електрична мережа працює без обмежень, окрім Харківщини, де діють графіки відключень, та району Кривого Рогу, де обмежується промисловість.

"Ці обмеження пов'язані не лише з атаками на підстанції Укренерго, а й із пошкодженням місцевої генерації. Але очікується, що мережеві обмеження для Харкова будуть зняті найближчим часом. Звичайно, за умови відсутності нових атак", — сказав Кудрицький.

За його словами, енергетики можуть перевести Харків у той режим споживання, який зараз діє по всій країні.

Кудрицький також наголосив, що нинішня ситуація в енергосистемі не є найскладнішою з тих, які можливі, зокрема, через відсутність спеки. Очільник Укренерго зауважив, що влітку зменшується можливість гідроелектростанцій виробляти електроенергію. Крім того, потужність АЕС ще не досягла свого мінімуму.

"Безумовно, нас чекають виклики влітку, які будуть пов'язані з дефіцитом потужності через пошкодження електростанцій", — попередив Кудрицький.

Як повідомлялося, із 22 березня поновилися масовані російські атаки на енергетичні об'єкти. Зокрема, руйнувань зазнали Бурштинська, Ладижинська, Зміївська, Трипільська ТЕС, а також гідроелектростанції.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *