У Харкові знесуть частину 9-поверхівки, в яку Росія поцілила КАБом

Житлову багатоповерхівку в Київському районі Харкова, яка зазнала атаки 24 вересня, доведеться частково знести.

Про це повідомила у Телеграмі з посиланням на слова міського голови Ігоря Терехова пресслужба міської ради, передає Укрінформ. 

“Там зафіксовані серйозні руйнації, тому було ухвалене рішення про відбудову та часткове знесення будинку”, — йдеться у дописі.

Як додав Терехов, після російських обстрілів доводиться швидко закривати контури, щоб унеможливити потрапляння опадів всередину будівель.

“Будинки, які дуже сильно пошкоджені, не можна одразу повністю відновити. Але, попри всі труднощі, міська влада робить все можливе, щоб все ж відбудувати те, що зруйнував російський агресор”, — сказав міський голова.

Як повідомлялося, у Харкові 24 вересня пролунали три серії вибухів. Війська РФ поцілили в багатоповерхівку, підприємство цивільної промисловості, відкриту територію. У день обстрілу було відомо про трьох загиблих і 36 поранених на різних локаціях. Літня жінка вважалася зниклою безвісти. 25 вересня її тіло знайшли під завалами. 26 вересня у лікарні померла ще одна поранена літня жінка — таким чином внаслідок ударів загинули пʼятеро харків’ян.

За даними поліції та прокуратури, по Харкову та передмістю загарбники випустили 8 ФАБ з УМПК з трьох літаків Су-34 з території Бєлгородської області. Дві бомби влучили по території Циркунівської громади Харківського району, шість влучань – у Шевченківському, Київському, Салтівському і Немишлянському районах обласного центру.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *