У Житомирі СБУ викрила трьох вчителів ліцею, які виправдовували російську агресію

Фото У Житомирі СБУ викрила трьох вчителів професійного ліцею, які виправдовували російську агресію.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Управління СБУ в Житомирській області.

«Слідчі та оперативники спецслужби зібрали беззаперечні докази поширення трьома викладачами навчального закладу в обласному центрі прокремлівських наративів. Фігурантами виявились двоє учителів фізичної культури та викладач іноземної мови одного з професійних ліцеїв Житомира», — йдеться у повідомленні.

Зокрема, 35-річний викладач категорично заперечував воєнні злочини і звірства російських військових під час тимчасової окупації Київщини. Натомість він переконував у так званій постановочності звільнення українськими захисниками окупованих територій. Він також називав несправедливими санкції проти РФ.

Серед фігурантів справи і 57-річний викладач, уродженець Росії, який звинувачував українських захисників у порушенні правил ведення війни і вчиненні воєнних злочинів. Він також заперечував, що ліцей у центрі Житомира зруйнувала російська ракета.

Аналогічну точку зору насаджував оточуючим і 47-річний викладач іноземної мови. Окрім того, він перекладав відповідальність та вину за знищення цивільної інфраструктури нашої держави на українських військовослужбовців.

Слідчі СБУ повідомили фігурантам про підозру у виправдовуванні та запереченні збройної агресії РФ проти України за ст. 436-2 Кримінального кодексу.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України затримала ворожого інформатора, який відстежував позиції українських захисників у Краматорському районі Донецької області, зокрема розвідував координати аеродромів.

Фото: СБУ

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *