У Києві арештували американця, підозрюваного у подвійному вбивстві у США

Суд Києва обрав американському громадянину, якого у США розшукують за підозрою у подвійному вбивстві та інших злочинах, запобіжний захід у вигляді екстрадиційного арешту до 14 липня.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Фейсбуці.

За рішенням Офісу генпрокурора про видачу на запит компетентних органів США, у Києві затримали громадянина Сполучених Штатів.

У Києві арештували американця, підозрюваного у подвійному вбивстві у США

Правоохоронні органи США розшукують його за підозрою у вчиненні низки злочинів у трьох штатах. Зокрема у вбивстві двох осіб у Флориді.

Шевченківський районний суд Києва обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді екстрадиційного арешту до 14 липня 2024 року. Прокурори готуються розпочати процедуру передачі цієї особи компетентним органам Сполучених Штатів.

У березні 2021 року Київський апеляційний суд залишив чинним рішення про екстрадицію цієї особи до США. Це рішення сторона захисту намагалася оскаржити в ЄСПЛ. 19 квітня 2021 року ЄСПЛ повідомив уряд України, що, відповідно до правила 39, заявник не може бути екстрадований під час розгляду справи в суді.

9 листопада 2023 року Європейський суд з прав людини постановив, що не знайшов порушень норм Європейської конвенції з прав людини у рішенні екстрадувати підозрюваного з України до США.

8 квітня 2024 року рішення ЄСПЛ набуло статусу остаточного.

Після оприлюднення рішення ЄСПЛ чоловік переховувався від українських органів правопорядку.

16 травня співробітники Департаменту карного розшуку Національної поліції України затримали підозрюваного у Шевченківському районі столиці.

Як зазначили в ОГП, за матеріалами екстрадиційної справи, підозрюваний двічі проходив військову службу в Україні: протягом 1,5 місяця у 2016 році та менш як 1 місяця — у 2022-му. З 16 березня по 29 квітня 2016 року він проходив службу із випробувальним терміном як іноземний громадянин, однак за своїми морально-діловими якостями випробувальний термін не пройшов, у зв’язку з чим був звільнений з військової служби.

За інформацією, наданою стороною захисту, підозрюваний також проходив службу за контрактом з 27 липня 2022 по 21 серпня 2022 року. Звільнився за власним бажанням.

Як повідомляв Укрінформ, Офіс генпрокурора забезпечив екстрадицію до Чеської Республіки шістьох підозрюваних громадян іноземних країн з метою їх подальшого притягнення до кримінальної відповідальності.

Фото: Офіс генерального прокурора

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *