У Києві на честь захисників України перейменували ще сім міських об’єктів

Київська міська рада в межах дерусифікації та декомунізації столичних об’єктів перейменувала на честь захисників України ще сім вулиць і провулків.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Київська міська державна адміністрація.

Так, у Деснянському районі провулок Вешенський перейменований на честь українського військового льотчика, старшого льотчика, капітана 40-ї бригади тактичної авіації, Героя України Вячеслава Радіонова.

У Подільському районі провулок Достоєвського перейменували на честь українського поета, військовослужбовця, молодшого сержанта Збройних сил України Максима Кривцова з позивним «Далі», а вулицю Нахімова – на честь українського громадського та політичного діяча, історика, ветерана полку «Азов» Миколи Кравченка.

У Дарницькому районі вулиця Костянтина Заслонова отримала нову назву на честь старшого солдата 241-ї бригади Сил територіальної оборони ЗСУ, учасника боїв із російськими загарбниками на території Київської, Харківської, Донецької та Луганської областей Геннадія Афанасьєва.

У Голосіївському районі вулицю Стрілкова перейменували на честь солдата Національної гвардії України, учасника Революції Гідності Олега Дідушка.

У Святошинському районі вулиці Генерала Наумова присвоїли нову назву на честь Героя України, майора, командира 1-го батальйону окремого загону спеціального призначення Нацгвардії «Азов» Олега Мудрака.

У Солом’янському районі вулицю Вузівську перейменували на честь молодшого сержанта, командира бойової машини – командира відділення 503-го окремого батальйону морської піхоти ЗСУ Максима Токарева.

Заступник міського голови – секретар Київради Володимир Бондаренко констатував, що впродовж десятиліть Росія нав’язувала свої наративи, які спотворювали національну свідомість українців.

Перейменування міських об'єктів у столиці на честь захисників України, за його словами, «має сакральне значення для всіх киян».

«Ми увіковічуємо пам’ять Героїв, які віддали життя на наше майбутнє, за Україну. Слава Героям», – заявив посадовець.

Як повідомляв Укрінформ, у січні в процесі дерусифікації та з метою увіковічення українських героїв у столиці перейменували та найменували 29 об’єктів.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *