У Києві збільшилася кількість госпіталізацій через коронавірус — КМДА

У Києві порівняно з початком липня збільшилася кількість госпіталізацій у зв'язку з коронавірусом.

Про це повідомила директор Департаменту охорони здоров'я КМДА Валентина Гінзбург, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу КМДА.

«Якщо станом на 1 липня в медичних закладах столиці перебували двадцять хворих із діагнозом COVID-19 та один з підозрою, то на сьогоднішній ранок таких пацієнтів 73. Причому в середньому до лікарень наразі потрапляє близько 20 осіб за добу. Нагадаю, що ушпиталюють саме у складних випадках перебігу хвороби. На жаль, серед таких важких хворих – 18 дітей», – сказала Гінзбург.

За даними Київського міського центру контролю та профілактики хвороб, у липні загалом зареєстровано 900 випадків COVID-19, а у червні — менш ніж 200. Від початку року від цього захворювання у столиці померли 52 особи.

Гінзбург нагадала, що для зниження ризику зараження коронавірусом потрібно слідкувати за особистою гігієною, мити руки та користуватися дезінфекційними засобами, уникати закритих приміщень із великою скупченістю людей, часто провітрювати приміщення та проводити вологе прибирання.

Водночас особи, які все ж заразилися коронавірусом, мають дотримуватися правила «захворів – сиди вдома» і по змозі максимально самоізолюватися. "І для дітей, і для дорослих потрібно зробити тест, щоб точно розуміти, яку стратегію лікування обрати. Тож алгоритм дій має бути таким: захворіли – залишилися вдома – звернулися до лікаря – протестувалися та неухильно дотримуєтесь всіх рекомендацій до повного одужання", — наголосила директор департаменту.

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах новий варіант коронавірусу, відомий під назвою FLiRT, спричинив хвилю заражень.

Фото ілюстраційне

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *