У Київській ОВА контролюють використання коштів на будівництво фортифікацій

Київська обласна військова адміністрація та правоохоронні органи контролюють прозорість будівництва фортифікаційних споруд, а також ефективне використання коштів на ці цілі.

Як передає Укрінформ, про це голова Київської ОДА Руслан Кравченко повідомив у Фейсбуці.

“Будівництво кожної з військово-інженерних споруд та ліній невибухових загороджень здійснюється під безпосереднім керівництвом військового командування у тісній щоденній взаємодії, на визначених командуванням локаціях та рубежах оборони. Це питання також постійно розглядаємо на засіданнях робочої групи “Прозорість та підзвітність” за участі правоохоронців та підрядників”, — зазначив він.

За словами Кравченка, “використання державних коштів на будівництво споруд постійно перевіряють СБУ, ДБР та НАБУ. В рамках перевірок Київська ОВА надає правоохоронцям усі необхідні документи та доступ до об'єктів будівництва”. “Забезпечення прозорості та підзвітності всіх етапів – моя принципова позиція”, — підкреслив він.

Очільник ОДА поінформував, що “крім цього, за ходом будівництва здійснюють технічний нагляд представники Київського науково-дослідного інституту судових експертиз. Вся проєктно-кошторисна документація пройшла перевірку в КНДІСЕ. По проєктно-кошторисній документації видані експертні звіти".

"Акти виконаних робіт з будівництва фортифікаційних споруд будуть закриватися лише після проведення будівельно-технічної експертизи державними експертами КНДІСЕ”, — додав Кравченко.

Він запевнив, що контроль за процесом продовжать і надалі.

"Найближчим часом відбудеться ще одне засідання групи “Прозорість та підзвітність”. Розглянемо всі проблемні питання. Будівництво фортифікацій – важливе безпекове питання, від якого залежать як життя військових, так і цивільних”, — наголосив Кравченко.

Як повідомляв Укрінформ, на засіданні Кабінету Міністрів урядовці затвердили порядок прийняття, утримання, обслуговування та ведення обліку фортифікаційних споруд.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *