У Кривому Розі будують три підземні школи

Фото У Кривому Розі триває будівництво трьох підземних шкіл і ремонт семи підвальних приміщень закладів освіти під створення укриттів.

Про це повідомило у Фейсбуці Управління преси та внутрішньої політики виконкому Криворізької міської ради, передає Укрінформ.

«У Кривому Розі продовжуються роботи зі створення та ремонту укриттів. Зараз тривають роботи на трьох складних проєктах з будівництва «підземних шкіл» та ремонт 7 підвальних приміщень закладів освіти під створення укриттів», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в місті вже створили 211 укриттів, які отримали дозвіл від ДСНС України, а саме: 108 – у школах, 88 – у дитсадках,15 – у позашкільних закладах.

Голова Ради оборони Кривого Рогу Юрій Вілкул провів на базі одного із закладів освіти міста виїзну нараду з питань будівництва нового протирадіаційного укриття.

Нове протирадіаційне укриття підземного типу буде розраховане на 300 людей. Його площа сягає 1025 м2. Плановий строк виконання – протягом 10 місяців. Будівництво укриття розпочалося в червні.

Проєктована споруда протирадіаційного укриття підземного типу має квадратну форму, розмірами 30х30 м та буде розташована під футбольним полем.

Вона буде обладнана необхідними інженерними системами: опалення, вентиляція, водопостачання, каналізація, електропостачання, електроосвітлення, система пожежної сигналізації, системи зв’язку.

Для дітей та педагогів облаштують: основне приміщення для укриття (5-12 класи) та приміщення для розташування учнів до 11 років (3-4 класи). Вентиляційна система дозволить залишатися людям тривалий час.

В укритті буде приміщення для зберігання забрудненого верхнього одягу, санвузли, буфет з обладнанням для підтримання нормативної температури їжі, питного режиму, приміщення для зберігання продуктів харчування та запасу води, медпункт, приміщення пункту керування та пожежного поста, електрощитова та вентиляційна. Один із входів у сховище пристосують для маломобільних груп населення.

У міськраді зазначили, що проєкт з будівництва укриття реалізується завдяки співфінансуванню, де 70%– державна субвенція та 30% – кошти міського бюджету.

«Ми плануємо продовжити будівництво подібних шкіл в інших районах, аби забезпечити учням безпечну та надійну освіту. Безпека криворіжців, особливо дітей, – найголовніше», — наголосив Вілкул.

Як повідомляв Укрінформ, у Запоріжжі будують сучасну підземну школу, в якій зможуть офлайн навчатися тисяча учнів у дві зміни.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *