У Кривому Розі перевірили повітря й воду після пожежі на коксохімі — ситуація в нормі

Результати моніторингу за станом навколишнього середовища у Кривому Розі, де сталася пожежа на коксохімічному заводі, свідчать про нормалізацію ситуацї.

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба криворізького відділення ДУ «Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб», передає Укрінформ. 

«Станом на ранок 24.06.2024 р. рівні зовнішнього гамма-випромінювання складають: по м. Кривий Ріг – 0,10-0,12 мкЗв/год, що не перевищує значень природного радіаційного фону, характерного для території міста (до 0,20 мкЗв/год)», — йдеться в повідомленні.

За інформацією моніторингу, питна вода за фізико-хімічними та мікробіологічними показниками у місті являється безпечною для споживання населенням.

Вчора, 23 червня, у повітрі спостерігалися незначні перевищення гранично допустимих концентрацій діоксиду азоту (0,22 мг/ м3, (при нормі 0,2 мг/ м3), аміаку (0, 26мг/м3, при нормі 0,2 мг/м3), сірководню (0, 0085 мг/м3, (при нормі 0,008 мг/м3).

Станом на 14.00 концентрації забруднюючих речовин вже знаходились у межах гігієнічних значень. Ситуація контрольована, моніторинг продовжується.

Як повідомлялося, 23 червня через відключення електропостачання на підприємстві «АрселорМіттал Кривий Ріг» виникла позаштатна ситуація, через що над Криворізьким районом розійшовся дим.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *