У Лиманській громаді під час російської окупації загинули 266 цивільних — МВА

Ексклюзив У Лиманській громаді на Донеччині в 2022 році під час російської окупації загинули 266 цивільних, після ексгумації тіл у 30 не вдалося встановити особу.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив начальник Лиманської міської військової адміністрації Олександр Журавльов.

«Від початку повномасштабного вторгнення у громаді загинули 316 цивільних (дані на 14 серпня 2024 року), із них 50 осіб — після звільнення території. Під час окупації загинули 266 людей. Тіла ексгумували, у 236 випадках встановили особу, в 30 цього не вдалося зробити», — підкреслив Журавльов.

Він зазначив, що після деокупації восени 2022 року на території Лиманщини прискіпливо працювали судмедексперти, встановлювали родинні зв’язки загиблих.

«Вони (загиблі – ред.) були поховані, просто закопані в ями. Ми знаходили ці могили, працювали судмедексперти. Люди зверталися, і за ДНК встановлювали родинні зв'язки із загиблими. Після цього тіла забирали і проводили перепоховання», — розповів Журавльов.

Як повідомлялося, після повномасштабного вторгнення у лютому 2022 році Росії в України Лиманська громада потрапила під ворожу окупацію наприкінці травня, але восени того ж року вже була звільнена українськими військовими.

Фото надала Лиманська міська військова адміністрація

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *