У Малі повстанці визнали співпрацю з Україною, хоча раніше її заперечували

Тауреги в Малі / Фото: Вікіпедія

Організація налагодила контакти з багатьма державами, а останнім часом Україна теж "долучилася до боротьби".

Повстанський альянс туарегів у Малі заявив, що все-таки співпрацює з Україною, хоча раніше там заявляли про відсутність зовнішньої допомоги, зокрема в боях із «вагнерівцями». 

Про це заявив речник CSP-DPA Мохамед Елмаулуд Рамадан в інтервʼю французькому виданню Counter-Poison. 

За його словами, організація налагодила контакти з багатьма державами, а останнім часом Україна теж «долучилася до боротьби».

«У нас є спільний знаменник: російські найманці ПВК “Вагнер”, які також вторглися до України», – пояснив представник повстанців.  

За його словами, військові дії в регіоні почалися у серпні минулого року, а от з Україною угруповання зв’язалося приблизно на початку 2024-го.

Він додав, що співпраця CSP-DPA з українцями перебуває на першому етапі. Рамадан відмовився відкрити подробиці щодо допомоги з боку України, але в інтервʼю звернувся до Києва – попросив про допомогу з озброєнням, підготовкою бійців та навчанням у сфері прав людини. 

«Боротьба з російським імперіалізмом є глобальною, тому що росія – це загроза для всього світу. Ми повинні об'єднати наші зусилля, щоб заблокувати просування цієї організації, цієї імперіалістичної держави», – заявив речник.

Нагадаємо, повстанці у Малі кажуть, що не отримували жодної української допомоги у бойових діях наприкінці липня, коли було завдано значного удару по найманцях терористичного угруповання Вагнера.

У Малі місцеві повстанці знищили колону російських найманців ПВК “Вагнер”


У Малі повстанці визнали співпрацю з Україною, хоча раніше її заперечували


tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *