У Миколаєві вулицю Чкалова перейменували на честь Героя України Ігоря Бедзая

У Миколаєві одна із центральних вулиць відтепер носитиме ім’я бойового льотчика Військово-морських сил Збройних сил України полковника Ігоря Бедзая.

Про це ВМС України повідомили у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Розпорядженням Миколаївської ОВА в населених пунктах області перейменовано ряд об’єктів топонімії. З-поміж інших одна з центральних вулиць Миколаєва відтепер носитиме ім’я бойового льотчика 1 класу Героя України (посмертно) полковника Ігоря Бедзая", — ідеться в дописі.

До перейменування вулиця понад 80 років мала ім'я радянського льотчика Валерія Чкалова.

У Миколаєві вулицю Чкалова перейменували на честь Героя України Ігоря Бедзая

Начальник служби безпеки польотів — старший інспектор-льотчик командування ВМС України полковник Ігор Бедзай усю свою офіцерську кар’єру присвятив розвитку та розбудові морської авіації.

Зокрема в березні 2014 року завдяки його рішенню та за безпосередньої участі в умовах ризику для життя із заблокованого аеродрому м. Саки (Автономна Республіка Крим) перебазували до Миколаєва 10 одиниць авіаційної техніки. Після цього він ще впродовж п’яти років командував авіаційною бригадою, а потім був переведений до командування ВМС.

7 травня 2022 року Бедзай замінив молодого пілота, у якого нещодавно народилася дитина. Екіпаж виконував пошуково-рятувальні завдання в районі гирла Дунаю і був атакований російським винищувачем Су-30. Завдяки майстерності Бедзая вертольоту вдалося вивернутися після двох пострілів гарматою з російського літака. Проте випущена з нього керована ракета уразила Мі-14, і він із п’ятьма українськими військовими на борту впав на території Одеської області.

Як повідомляв Укрінформ, у Харкові перейменовані три станції метро та 48 вулиць.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *