У Москві суд арештував чотирьох чоловіків, яких підозрюють у скоєнні теракту в «Крокусі»

Басманний суд Москви обрав запобіжний захід чотирьом чоловікам, затриманих за підозрою у скоєнні теракту в «Крокус Сіті Холлі» 22 березня. Їх відправили в СІЗО до 22 травня.

Деталі: Далерджона Мірзоєва, Рачабалізоду Саїдакрамі Муродалі, Мухаммадсобира Зокірчоновича Файзова та Шамсидіна Фарідуні звинуватили в теракті у складі групи осіб. Слідство просило суд заарештувати їх. Також сторона звинувачення попросила у закритому режимі розглянути питання про арешт підозрюваних. Після цього суд закрив засідання.

Фото: РосЗМІ

Мірзоєву 32 роки, він уродженець Таджикистану, має чотирьох неповнолітніх дітей. Також у чоловіка була тимчасова реєстрація на три місяці в Новосибірську, але вона закінчилася. Підозрюваний визнав провину у повному обсязі.

Baza пише, що Муродалі 30 років, він одружений, має дитину. Саїдкрамі заявив, що має реєстрацію в РФ, але він не пам’ятає, де саме. За його словами, він не мав постійної роботи. Також чоловік попросив перекладача.

Шамсидіна Фарідуні силовики після затримання катували струмом. Телеграм-канали публікували фото, на яких він лежить напівроздягнений на підлозі, а до області його паху йдуть провода.

Також з’являвся ролик, на якому Фарідуні каже, що йому пообіцяли півмільйона рублів за вбивство людей на концерті.

«Обережно, Москва» пише, що він має дружину і восьмимісячну дитину. Чоловік працював різноробом у Красногорську, раніше не був судимий.

19-річного Мухаммадсобира Файзова привезли до суду на каталці. Він був поранений під час затримання.

Sota пише, що він народився 20 травня 2004 року. Підозрюваний працював у іванівському барбершопі, але звільнився у січні через низьку зарплату.

Що передувало: Терористичне угруповання «Ісламська держава» назвала теракт у «Крокус Сіті Холі» в Підмосков’ї своєю «найжорстокішою атакою за останні роки» і опублікувало фото терористів, одяг яких збігається з одягом затриманих, фото яких публікувала ФСБ.

Передісторія:

  • У п’ятницю ввечері у підмосковному Красногорську в концертному залі Crocus City Hall сталася стрілянина під час концерту гурту «Пікнік». За останніми даними, загинуло 137 осіб, із них троє дітей, постраждало 180 людей.
  • В Головному управлінні розвідки Міноборони України кажуть, що нинішній теракт у Підмосков’ї є свідомою провокацією режиму Путіна, про яку попереджала міжнародна спільнота. Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що Україна не має стосунку до теракту. Білий дім заявив, що не бачить жодних ознак причетності України до нападу.
  • Глава Росії Володимир Путін стверджує, нібито для підозрюваних у теракті «було підготовлено вікно» для переходу кордону з Україною. В ГУР заявили, що ця версія «не витримує жодної критики».
  • За даними ЗМІ, США не ставлять під сумнів причетність ІДІЛ до теракту на концерті у передмісті Москви ввечері 22 березня та завчасно попереджали Росію про загрозу подібного теракту.

www.pravda.com.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *