У Надвірнянській громаді військовим виділяють п’ять локацій для будівництва житла

У Надвірнянській громаді, що на Прикарпатті, п’ять земельних масивів виділяють військовим під будівництво житла.

Про це представникам ЗМІ повідомив голова Надвірнянської громади Зіновій Андрійович, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу щодо виділення земельних ділянок для військових.

«Ми сформували базу даних по земельних ділянках… Спільно з депутатами ми знайшли біля п’яти масивів, які будуть надані виключно учасникам бойових дій для житлової забудови і ведення сільського господарства», — зазначив Андрійович.

За його словами, жодної земельної ділянки від початку війни поки в громаді не виділили через заборону надання дозволу на проєкт землеустрою. Водночас до війни у мікрорайоні вулиці Європейська, що у Надвірній, влада надала дозвіл на багатоповерхову забудову для учасників бойових дій.

«Також до війни 17 учасників бойових дій отримали земельні ділянки у селі Стримба Надвірнянської громади», — додав Андрійович.

Він зауважив, що в громаді діють кілька місцевих програм для допомоги військовим та їхнім родинам. Відтак, на лікування після поранення військові можуть отримати по 20 тис. грн матеріальної допомоги, родини загиблих — по 50 тис. грн.

«Для нас надпріоритетне завдання — це допомога ЗСУ. У 2022-2023 роках ми за допомогою бюджетних коштів переказали у вигляді субвенцій, трансферів, фінансової допомоги, одноденного заробітку, закупівлі транспортних засобів та реалізації програм підтримки військових більше 100 млн грн. Для нашого бюджету це більше 40% дохідної частини», — запевняє Андрійович.

Відомо, що від початку війни з Надвірнянської громади на фронт передали понад 400 автівок.

Як повідомляв Укрінформ, прикарпатські громади з початку року направили на потреби ЗСУ понад ₴25 мільйонів.

Фото: Міноборони

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *