У НАТО заявили, що Росія лишатиметься загрозою навіть після війни в Україні

Каволі про небезпеку РФ для НАТО / Фото: Associated Press

У НАТО заявили, що час після завершення "холодної війни" пройшов і настають інші умови.

Росія залишатиметься серйозною загрозою для країн НАТО навіть після завершення війни в Україні.

Про це заявив Верховний головнокомандувач об'єднаних збройних сил НАТО в Європі Крістофер Каволі, повідомляє Atlantic Council.

Він зазначив, що після завершення «холодної війни» у НАТО переорієнтувались на проведення операцій для врегулювання криз далеко за межами своїх кордонів. Це дозволяло брати участь у місіях на власних умовах, однак все змінилося після початку російської агресії проти України.

«Війна показала, що сьогодні ви або перемагаєте на фронті, швидко і великими силами, або ви вступаєте у довгу боротьбу. Тож… перемагайте на фронті, але будьте готові до тривалої перемоги», — сказав Каволі.

Генерал заявив, що Росія становитиме довгострокову загрозу для Альянсу і що країни Заходу матимуть «російську проблему на довгі роки», адже Москва працює над збільшенням чисельності своєї армії та відновленням втрат.

«Російська армія в Україні зараз більша, ніж була на початку бойових дій. Багато військ не настільки якісні… багато техніки, що використовується, застаріла: вона відремонтована, але базується на старій моделі», — зазначив він.

Кавові підкреслив, що основною проблемою є не те, що російська армія швидко відновлюється, а як швидко вона це може робити порівняно з країнами Заходу. Генерал заявив, що збереження переваги у швидкості — це питання підтримки «політичної волі» та розвитку «еластичності» оборонно-промислової бази.

«Багато країн, які стикаються з російським впливом, зараз дивляться на Захід у пошуках нових партнерів у сфері безпеки. Хоча Альянс був створений для захисту своїх членів, ми не існуємо у вакуумі. Нам потрібні друзі й партнери», — сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ще одна країна в НАТО назвала умови відправлення військ до України.

Крім того, ми раніше інформували, що у НАТО зробили потужну заяву щодо України.

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *