У Нідерландах засудили компанію, яка допомагала будувати Кримський міст

У Нідерландах засудили компанію, яка допомагала будувати Кримський міст / Фото: Associated Press

Нідерландська компанія заробила на незаконному Кримському мосту понад 1,6 мільйона євро.

Нідерландська компанія Dieseko сплатила в бюджет Нідерландів 1,78 мільйона євро в межах позасудового врегулювання, яке почалось після опублікованих даних про її участь у будівництві російського Керченського мосту.

Про це повідомила нідерландська прокуратура.

2017 року у ЗМІ опублікували статтю про участь нідерландських компаній у будівництві Кримського мосту, на підставі якої прокуратура й Митна служба Нідерландів почали кримінальне розслідування.

У його межах пізніше почав фігурувати постачальник будівельного обладнання Dieseko. Стверджувалось, що компанія у 2015-2016 роках продавала свабійні установки та супутнє обладнання для будівництва Кримського мосту, а також надавала технічну допомогу – зокрема направляла своїх механіків для робіт на об'єкті.

У результаті Dieseko визнали винною в порушенні санкційного законодавства через участь у будівництві Кримського мосту. Позаяк компанію раніше не притягали до відповідальності, прокуратура погодилась на досудове врегулювання.

Згідно з ним, Dieseko виплатить штраф у розмірі 180 тисяч євро, а «незаконно отриману вигоду» в розмірі 1,6 мільйона євро конфіскують на користь держави. Вона також пообіцяла вжити заходів, аби в майбутньому не порушувати санкцій ЄС.

Нагадаємо, військовий експерт Владислав Селезньов раніше заявив, що Сили оборони України поступово зменшують військову присутність росіян в окупованому Криму, знищуючи їхні військові об'єкти та послаблюючи бойові можливості окупантів на півострові.

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *