У новому навчальному році працюватимуть понад 60 ПТУ, коледжів та вишів Донеччини

У новому навчальному році працюватимуть 17 закладів професійно-технічної освіти, 12 вишів та 32 заклади фахової передвищої освіти із Донеччини. Майже всі вони релоковані в інші регіони.

Про це на брифінгу повідомила директорка департаменту освіти і науки Донецької ОВА Тетяна Сідашева, передає кореспондент Укрінформу.

«У нас будуть працювати 17 закладів професійно-технічної освіти, загальний контингент цих закладів трохи більше 4 тис. учнів. Донецька область з 2022 року займалась релокацією закладів, і 6 із 17 закладів ПТУ релоковані до інших областей… Також працюватимуть 32 заклади фахової передвищої освіти і 12 закладів вищої освіти, загальний контингент цих закладів становить 33,4 тисячі. Вони також виїхали з 2022 року до безпечних регіонів», — сказала Сідашева.

Вона зазначила, що шість закладів профтехосвіти були релоковані у Дніпропетровську, Кіровоградську, Рівненську, Тернопільську області, і там директори закладів вже організовують очне та змішане навчання. А 11 закладів профтехосвіти працюють у дистанційному форматі.

Більшість закладів фахової передвищої освіти виїхали у Дніпро, Дніпропетровську область, а заклади вищої освіти перемістились у більш західні регіони України. Всі вони намагаються надавати освіту в змішаному, а також дистанційному форматі, додала директорка департаменту.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники з початку повномасштабної війни пошкодили та зруйнували вже 855 закладів освіти, що становить 74% від загальної кількості.

Фото ілюстраційне

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *