У Пентагоні зробили заяву після звинувачення РФ в ударі по Севастополю

У Пентагоні заявили, що Україна ухвалює власні рішення щодо вибору цілей атак / Фото: Associated Press

Україна сама ухвалює рішення щодо націлювання.

У Пентагоні заявили, що Україна ухвалює власні рішення щодо вибору цілей. Такий коментар пролунав після того, як Кремль прямо звинуватив Сполучені Штати в атаці на Крим, яка, за повідомленням РФ, була здійснена за допомогою американських ракет ATACMS.

Про це йдеться у матеріалі Reuters.

«Війна в Україні спровокувала найбільше протистояння між Росією та Заходом з часів Кубинської ракетної кризи 1962 року, і російські офіційні особи заявили, що конфлікт переходить у найнебезпечнішу фазу ескалації на сьогодні. Але пряме звинувачення Сполучених Штатів у атаці на Крим, який Росія анексувала в 2014 році і зараз вважає російською територією, хоча більшість світу цього не визнає, є нступним кроком», — нагадують в повідомленні.

Тож Україна ухвалює власні рішення щодо націлювання та проводить власні військові операції, сказав речник Пентагону майор Чарлі Дітц.

Представник Ради національної безпеки Білого дому заявив, що будь-яка втрата цивільного населення є трагедією.

«Сюди, безумовно, входять тисячі невинних українців, які були вбиті російськими військами від початку цієї російської загарбницької війни», — сказав речник.

Тим часом є докази того, що в Севастополі таким чином спрацювала російська ППО, адже на пляжі в Криму, про який йдеться, було знайдено рештки не ATACMS чи Storm Shadow SCALP-G, а елементи зенітно-керованої ракети, яку використовують російські війська. Тож цілком можливо, що це був постріл в нікуди ракети, яка самознищилася і впала на голови росіян, які там відпочивали.

Також у Військово-морських силах нашої країни прокоментував удари по Севастополю і зауважили, що Україна не завдає вогневого ураження по цивільних об'єктах, по місцях скупчення цивільного населення.

Читайте провідні новини дня:

  • Що буде, якщо Росія окупує Україну: відомий волонтер Сініцин шокував прогнозом
  • Курс валют в Україні: у Києві масово скуповують долари – чи варто це робити
  • Чому влада не попередила українців про повномасштабне вторгнення: Гордон назвав неочікувану причину

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *