У Первомайському на Харківщині створили мурал на честь загиблого Героя України Олега Фадєєнка

Фото У Первомайському на Харківщині створили мурал на честь загиблого Героя України Олега Фадєєнка (позивний “Малиш”).

Як передає Укрінформ, про це повідомила вдова військовослужбовця Єлизавета Фадєєнко в Інстаграмі.

У Первомайському на Харківщині створили мурал на честь загиблого Героя України Олега Фадєєнка

“Тепер у твоєму місті є величезна памʼять про тебе, наш герой, про твої вчинки. Про силу і мужність. Ти не уявляєш, які в тебе побратими, яка в тебе велика родина, скільки в нас з тобою підтримки. Твоє рідне місто і люди тебе памʼятають. І будуть памʼятати, бо тільки памʼять про Героїв повинна нести життя в міста, без них, без тебе — ми б нічого не змогли і не зможемо», — написала Фадєєнко.

Вона подякувала за підтримку побратимам чоловіка зі спецпідрозділу «HATRED» 1 батальйону 3 ОШБр, а ще творчій групі Kailas.V, яка працювала над муралом, і всім, хто долучився до увічнення пам’яті про “Малиша”.

“Я дякую від усього серця хлопцям, нашій величезній другій родині за такий величезний внесок, цей мурал — це історія, історія хоробрості, втілення сили та волі, мужності та боротьби. Величезне дякую Kailas.V за таку прекрасну роботу, це щось неперевершене і неможливе, настільки реалістичне, що щемить серце. Безмежно дякуємо усім хто приймав участь в увіковіченні легенди молодшого лейтенанта Фадєєнка Олега”, — зазначила Єлизавета.

Олег Фадєєнко під час АТО/ООС служив в “Азові”. Після повномасштабного російського повномасштабного вторгнення захищав Харківщину у спецпідрозділі ГУР “Kraken”, згодом служив у 3-й окремій штурмовій бригаді.

Фадєєнко дістав тяжке поранення на Бахмутському напрямку та 2 липня 2023 року помер у лікарні. Йому посмертно присвоєне звання Героя України.

Як повідомлялося, росіяни завдали ракетного удару по місту Первомайський на Харківщині у день прощання із Фадєєнком.

Фото: Elizaveta.Fadeenko, Instagram

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *