У Польщі не проти використання західної зброї для ударів по Росії

Фото: заступник міністра національної оборони Польщі Цезарій Томчик (Getty Images) Автор: Наталія Гурковська

Україна повинна мати право використовувати західну зброю для нападу на цілі в Росії.

Про це заявив заступник міністра національної оборони Польщі Цезарій Томчик, пише РБК-Україна з посиланням на РolskieRadio24.

За його словами, обмежень бути не повинно.

«Росія сьогодні робить, що хоче, а Україну якось обмежують якісь країни, цьому треба покласти край. Польська позиція зрозуміла, Україна повинна мати можливість боротися з технікою, яку вона отримує, Польща в цьому питанні не заперечує», — сказав він, визнавши, що небагато країн мають таку позицію.

Удари України по території Росії зброєю Заходу

В останні кілька тижнів ведеться активна дискусія щодо дозволу Україні використовувати західну зброю для ударів по військових об’єктах, розташованих у Росії.

За останніми даними, країни Європейського союзу почали дозволяти Україні завдавати ударів по російській території. Зокрема, глава зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель закликав країни ЄС схвалити удари України західною зброєю по Росії.

При цьому, думки представників світової громадськості в цьому питанні розділилися. Так, у Держдепі США «не заохочують і не забезпечують можливостей» для ударів України за її межами.

У свою чергу президент Володимир Зеленський заявляв, що Україна вважає несправедливим обмеження у використанні західної зброї проти РФ на її території, але Київ не може ризикувати підтримкою союзників.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *